Masterclass

Masterclass Corneliu Porumboiu- Hyperfest 2018

Hyp

Vă invităm să participați la Masterclass regie cu invitatul Hyperfest 2018, Corneliu Porumboiu.

Vineri, 2 noiembrie 2018, intre orele 6 PM – 8 PM UTC+02

Evenimentul va avea loc în încinta Universității Hyperion. În cadrul facultății vor exista marcaje care vă vor conduce către sala în care se va desfășura masterclass regie.

Corneliu Porumboiu este regizor și scenarist contemporan. El a studiat management, apoi a trecut la Regie Film (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București), absolvind facultatea în 2003. După o serie de filme de scurt metraj foarte bine primite la festivaluri din țară și străinătate (Pe aripile vinului, Călătorie la oraș, Visul lui Liviu), a debutat în lungmetraj cu A fost sau n-a fost? (2006). Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Cannes, de unde s-a întors cu „Caméra d’Or” (cel mai important premiu pentru un debutant) și cu premiul de distribuție „Label Europa Cinémas”, începând astfel o frumoasă carieră internațională. 

Al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, Polițist, adjectiv, a fost selecționat și el la Cannes, în secțiunea „Un Certain Regard”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Pagina de Facebook a evenimentului.